Zonnevlekken

Zonnevlekken zijn vlekken op de huid die ook wel bekend staan als levervlekken of lentigo solaris.

De meesten van ons zijn graag waar de zon schijnt. Of we nou lekker op het strand liggen te zonnen of in de zomer lekker op een terrasje zit, het doet de mens goed. Helaas zitten er ook nadelen aan het genieten van de zon; zo kunt u er bijvoorbeeld zogenaamde zonnevlekken van krijgen.

zonnevlekken gezicht

Wat zijn zonnevlekken?

Zonnevlekken kennen we ook wel als levervlekken of lentigo solaris. Deze vlekken zijn plat, egaal, bruin of donkerder van kleur en zonder schilfering. Heeft u zo’n vlek? Dit is absoluut geen reden tot paniek. Het zijn goedaardige pigmentvlekken die met name voorkomen bij mensen van boven de 50 jaar oud. Maar ook bij jongere mensen komt het voor, met name bij mensen die veel tijd in de zon spenderen. Deze vlekken komen het meest voor op delen van het lichaam die veel aan de zon worden blootgesteld. Denk bijvoorbeeld aan het gezicht, de borststreek en de handruggen.

Zonnevlekken handen

Hoe ontstaat een zonnevlek?

De grootste oorzaak van het ontstaan van zonnevlekken is jarenlange blootstelling aan ultraviolet (UV) licht dat van de zon komt. De kans op deze vlekken is groter voor mensen die veelvuldig en voor langere tijd zonnebaden. Ook bruinen onder de zonnebank en PUVA-lichttherapie vergroten de kans op zonnevlekken.

Behandeling van zonnevlekken

Kijkend vanuit een medisch oogpunt is er geen reden om zonnevlekken te behandelen; ze zijn namelijk onschadelijk. Veel mensen vinden deze vlekken echter niet mooi. Vanuit cosmetisch oogpunt is er dus wel reden om deze pigmentvlekken te behandelen. Gelukkig zijn deze vlekken bij Dorien nagenoeg pijnloos te verminderen en zelfs te verwijderen.

Behandeling zonnevlekken

Met behulp van de nieuwste technieken behandelen wij bij Dorien snel uw zonnevlekken.  Met behulp van de Beautytec Sim & T-Away en de Harmony XL zijn wij in staat om deze pigmentvlekken op een effectieve en veilige wijze te verwijderen of verminderen.

Wilt u de kans op zonnevlekken verminderen? Kies dan voor een goede sunblock als u naar buiten gaat. Bijvoorbeeld de sunblock van onze eigen skincarelijn Beauty By Dorien. Deze High Protector SPF 50+ Sunblock Cream is verkrijgbaar in ons instituut en op via onze webshop www.dorienshop.nl

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief