Pigmentvlekken verwijderen

pigmentvlekken verwijderen, ouderdomsvlekken

Wat zijn pigmentvlekken?

Pigment is een huideigen kleurstof die kleur geeft aan haar, de iris van het oog en de huid. De pigmentcellen in de huid (melanocyten) maken melanine aan. Dit is een kleurstof die de kleur van je huid bepaalt. Pigment beschermt de huid tegen schadelijke UV-stralingen in zonlicht.

Pigmentvlekken (licht of donker) ontstaan doordat de aanmaak van pigment/melanine ‘in de war’ of ‘verstoord’ is. Of gewoon omdat het proces van melanine-aanmaak niet gelijkmatig verloopt. Deze vlekken zijn doorgaans onschuldig en erg goed te behandelen.

Vaak ontstaat een pigmentvlek op plaatsen die vaak aan de zon worden blootgesteld, te weten:

 • het gezicht
 • de handen, handruggen
 • de armen
 • het decolleté

Er zijn meerdere redenen waardoor er pigmentophopingen ontstaan: huidirritatie, hormonen of overmatige blootstelling aan de zon zijn hier voorbeelden van. Daaruit voortvloeiend zijn er  meerdere soorten pigmentvlekken, namelijk:

 • zwangerschapsmasker
 • ouderdomsvlekken
 • pigmentvlekken door huidirritatie
 • aangeboren pigmentvlekken
 • zonnevlekken

Pigmentvlekken maskeren of behandelen?

Het is natuurlijk mogelijk om de pigmentvlekjes met foundation minder zichtbaar te maken. Maar gelukkig zijn er ook blijvende en simpele andere oplossingen. Bij Dorien.nl Anti-Ageing Center beschikken we over de beste apparatuur om uw pigmentvlekken en ouderdomsvlekken effectief en pijnloos te verminderen of permanent te verwijderen:

Twijfelt u over de goedaardigheid van een pigmentvlekje omdat deze er onrustig uitzien, rood is of snel verandert?

Dan raden wij aan om uw arts te raadplegen.

Algemeen

Oorzaak van pigmentvlekken

Hormonen en zonlicht spelen een belangrijke rol bij het ontstaan van pigmentvlekken. Denk bijvoorbeeld aan het zwangerschapsmasker (vlekjes op het gezicht die ontstaan door de hormonen bij de zwangerschap). Ook kunnen bepaalde ziektes de oorzaak zijn van het ontstaan van pigmentvlekken. Daarnaast kunnen aanleg, leeftijd en reacties op antibiotica en de anticonceptiepil pigmentvlekken veroorzaken.

Couperose / pigmentvlekken verwijderen

Verschillende soorten pigmentvlekken

Er zijn verschillende soorten pigmentvlekken, namelijk:

 • Zwangerschapsmasker

  Een zwangerschapsmasker wordt ook wel melasma of chloasma genoemd. Het wordt veroorzaakt door hormonale schommelingen. Oestrogeen en progesteron zorgen ervoor dat er meer pigmentcellen worden aangemaakt. Hierdoor ontstaan er (donker)bruine vlekken in het gezicht. Een zwangerschapsmasker treedt meestal op rond de jukbeenderen, op het voorhoofd, rondom de ogen, de bovenlip of de kin. Heel af en toe treden er ook zwangerschapsvlekken op in de nek of op de armen.
  Een zwangerschapsmasker is niet schadelijk maar wordt vaak als onsierlijk ervaren. Tijdens de zwangerschap is het niet aan te raden om het zwangerschapsmasker te behandelen. Meestal verdwijnt het ‘vanzelf’ na de zwangerschap. Je kunt tijdens de zwangerschap wel met een speciale pigmentcrème gebruiken. Als het zwangerschapsmasker niet vanzelf verdwijnt, is deze prima te verminderen of zelfs verwijderen*. De kans bestaat dat het zwangerschapsmasker bij een volgende zwangerschap terugkeert.

 • Ouderdomsvlekken

  Ouderdomsvlekken ontstaan omdat de elasticiteit van de huid afneemt. Het zijn hele kleine bloeduitstortingen die ontstaan doordat de huid minder elastisch wordt. De ouderdomsvlekken komen veel voor op lichaamsdelen die veel aan zonlicht worden blootgesteld. Denk daarbij aan handruggen en het gelaat. Wij helpen u graag en kunnen ouderdomsvlekken verminderen of zelfs verwijderen*.

 • Pigmentvlekken door huidirritaties

  Door wondjes, huidirritatie, acne, eczeem en littekens kunnen bruine of witte pigmentvlekjes ontstaan. Ook hiervoor geldt dat deze pigmentvlekken vaak onschuldig en zeer goed te behandelen zijn.

 • Aangeboren pigmentvlekken

  Aangeboren pigmentvlekken zijn aanwezig vanaf de geboorte. Ze kunnen voorkomen in de vorm van koffievlekken, ook wel café au lait genoemd. Dit zijn vlekken met een doorsnede van enkele millimeters en komen veel voor in het gelaat. Ongeveer 10% van de bevolking heeft een zogenaamde ‘koffievlek’. Indien u een koffievlek als ontsierend ervaart, kunnen wij deze vlek verminderen of zelfs te verwijderen*.

 • Zonnevlekken

  Zonnevlekken worden veroorzaakt door blootstelling aan de zon en worden ook wel lentigo solaris genoemd. Het zijn goedaardige bruine of zwarte vlekken en komen voor bij ruim 90% van de mensen die ouder zijn dan 60 jaar. Ze zijn effectief en pijnloos te verminderen of zelfs te verwijderen.

Verminderen en verwijderen pigmentvlekken

Bij Dorien.nl Anti-Ageing Center beschikken we over de allernieuwste apparatuur voor het behandelen van pigmentvlekken. Hierdoor zijn we in staat om (bijna) alle vormen van pigmentvlekken te verminderen of zelfs te verwijderen*. Met behulp van de Beautytec Sim & T-Away en de Harmony XL kunnen wij uw pigmentvlekken en ouderdomsvlekken op een veilige en effectieve wijze behandelen. Neem contact met ons op voor een consult.

 

 

 

Apparatuur

Apparatuur pigmentvlekken verminderen / verwijderen

Beautytec Sim

De Beautytec Sim beschikt over 2 technieken: Ultrageluid en Hoogvolt. Hierdoor is het mogelijk om met de Beautytec Sim het beste van elektroporatie, sonophoresis, mesoporatie en elektrische stimulatie in één behandeling te combineren. De Beautytec Sim werkt op verschillende frequenties en is daardoor in staat om kleinere maar ook grotere cosmeticamoleculen in te sluizen in de diepere huidlagen. Er kan met twee transducers tegelijkertijd gewerkt worden voor een intensievere behandeling en om tijd te besparen. Het resultaat is een effectieve behandeling met onmiddellijk zichtbare en lang aanhoudende resultaten*.

couperose pigmentvlekken beautytec behandeling

Beautytec Sim

Harmony XL

De Harmony®XL laser is ontwikkeld om zowel met gepulseerd licht als met laserlicht te werken. Het apparaat biedt een zeer grote flexibiliteit om een uitgebreid aantal procedures uit te voeren, die specifiek gericht zijn op het huidprobleem van de cliënt. Het combineert negen verschillende technologieën om de meest voorkomende ouderdomsverschijnselen van de huid te behandelen. De Harmony XL behandelt een groot oppervlak, is betrouwbaar en u bent minder tijd kwijt voor een behandeling. Bovendien kiest u voor een pijnloze niet chirurgische ingreep die geheel veilig is voor uw huid. Voor verschillende behandelingen zijn verschillende handvatten aanwezig, met allemaal hun eigen werking.

pigmentvlekken couperose Harmony XL

Harmony XL

Video

Pigmentvlekken verwijderen in beeld

Dorien heeft in verschillende tv-programma’s verteld over het verwijderen van pigmentvlekken. Nieuwsgierig naar de ins & outs en zien hoe de behandeling in z’n werk gaat? Bekijk het hier!Ervaringen*

*Ervaringen en resultaten kunnen per cliënt verschillen.

Ilona

Ik kom vaak bij Dorien om mijn pigmentvlekken te verwijderen. Omdat ik last heb van hyperpigmentatie komen er snel nieuwe vlekken. Gelukkig kan ik hiervoor bij Dorien terecht, ik ben elke keer weer ontzettend blij met het resultaat!

Miep

Ik had veel last van ouderdomsvlekken. Daarom was ik naar Dorien gegaan om hier vanaf te komen. Zij gaf me een flitsbehandeling en nu ben ik er grotendeels vanaf. Dorien heeft me heel fijn geholpen, waardoor ik met een goed gevoel de kliniek verliet. Ik geniet nog steeds van de behandeling, dat wilde ik toch nog even laten weten.

Anoniem

Door de zon (neem ik aan) had ik aardig wat pigmentvlekjes op mijn handen en een grote op mijn wang. Misschien niet zo lelijk bij een ander, maar zelf wilde ik er toch het liefst vanaf! Na twee behandelingen zijn ze bijna helemaal weg, maar om het af te maken nog een extra behandeling geboekt.

Wietske

Zeg maar dag tegen foundation! De pigmentvlekjes in mijn gezicht zijn helemaal weg dankzij deze behandeling. Ik hoef geen make-up masker meer op mijn gezicht te smeren maar kan gewoon lekker puur natuur de deur uit. Het is dus niet alleen gezonder voor mijn huid, het scheelt me ’s ochtends ook een hoop tijd. Ik raad het iedereen aan.

Prijzen

Prijzen Couperose-/Pigment verwijderen

Harmony XL:  

Pigmentvlekken per flits

€ 24,50
   
Beautytec Sim & T-away prijs op aanvraag

 

Vooraf maken wij eerst een afspraak voor een intakegesprek. Naar aanleiding van een analyse van uw huid en uw huidprobleem komen wij tot bepaling van de behandelduur en kosten.

 

Klik hier voor de volledige prijslijst.

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief