Pigmentvlekken verwijderen

pigmentvlekken verwijderen, bruine vlekken verwijderen

Wat zijn pigmentvlekken?

Ieder mens maakt pigment aan. Pigment, ook wel melanine genoemd, is een huideigen kleurstof die kleur geeft aan haar, de iris van het oog en de huid. Pigment is bedoeld om de huid te beschermen tegen schadelijke UV-stralingen in zonlicht. Pigmentvlekken (licht of donker) ontstaan doordat de aanmaak van pigment/melanine ‘in de war is’ of verstoord wordt. Ze ontstaan vooral op plekken die veel zonlicht zien. Zo verschijnen de vlekken vaak in het gezicht of op de handruggen. Deze vlekken zijn doorgaans onschuldig en erg goed te behandelen.

Er zijn meerdere redenen waardoor er pigmentophopingen ontstaan: huidirritatie, hormonen of overmatig zongebruik zijn hier voorbeelden van. Maskeren met foundation is een potentiële oplossing, maar gelukkig zijn er ook blijvende en simpele andere oplossingen, zodat u niet hoeft blijven te smeren. Dorien.nl Anti-Ageing Center beschikt over apparatuur om uw pigmentvlekken effectief en pijnloos te verminderen of permanent te verwijderen. Met de Harmony XL en de Beautytec Sim & T-Away worden de pigmentvlekken op een pijnloze, snelle en effectieve manier weggeflitst*.

Als uw twijfelt over de goedaardigheid van uw pigmentvlekken, omdat deze er onrustig uitzien, rood zijn of snel veranderen, raden wij u aan om uw arts te raadplegen.

Algemeen

Wat is de oorzaak van pigmentvlekken?

Hoewel pigmentvlekken vaak geassocieerd worden met oudere mensen, kunnen ze bij iedereen voorkomen. Hormonen en zonlicht spelen meestal een belangrijke rol. Denk bijvoorbeeld aan het zwangerschapsmasker (pigmentvlekken op het gezicht die ontstaan door de hormonen bij de zwangerschap). Bepaalde ziektes kunnen ook een oorzaak zijn van pigmentvlekken. Ook genetische aanleg, leeftijd en reacties op antibiotica en de anticonceptiepil kunnen pigmentvlekken veroorzaken.

Couperose / pigmentvlekken verwijderen

Verschillende soorten pigmentvlekken

Er zijn verschillende soorten pigmentvlekken:

  • Zwangerschapsmasker: een zwangerschapsmasker wordt ook wel melasma of chloasma genoemd en wordt veroorzaakt door hormonale schommelingen. Oestrogeen en progesteron zorgen ervoor dat er meer pigmentcellen aangemaakt worden waardoor er (donker)bruine vlekken in het gezicht ontstaan. Een zwangerschapsmasker treedt meestal op rond de jukbeenderen, op het voorhoofd, rondom de ogen, de bovenlip op de kin. Heel af en toe treden er ook zwangerschapsvlekken op in de nek of op de armen. Een zwangerschapsmasker is niet schadelijk maar wordt vaak als onsierlijk ervaren. Tijdens de zwangerschap is het niet bevorderlijk om het zwangerschapsmasker te behandelen. Het masker verdwijnt doorgaans ‘vanzelf’ na de zwangerschap. Een zwangerschapsmasker kan tijdens de zwangerschap met speciale pigmentcrèmes behandeld worden. Als het zwangerschapsmasker niet vanzelf verdwijnt, is deze prima te behandelen. Echter bestaat de kans dat het masker bij een volgende zwangerschap weer terugkeert.
  • Ouderdomsvlekken: ouderdomsvlekken worden vaak verward met pigmentvlekken. Ouderdomsvlekken worden echter niet veroorzaakt door verstoringen van pigmentcellen maar ontstaan omdat de elasticiteit van de huid afneemt. Ouderdomsvlekken zijn hele kleine bloeduitstortingen die ontstaan doordat de huid minder elastisch wordt. De ouderdomsvlekken komen veel voor op lichaamsdelen die veel aan zonlicht worden blootgesteld zoals handruggen en het gelaat. Ouderdomsvlekken zijn goed te behandelen op een pijnloze en effectieve manier.
  • Pigmentvlekken door huidirritaties: door wondjes, huidirritatie, acne, eczeem en littekens kunnen bruine of witte pigmentvlekjes ontstaan. Ook hiervoor geldt dat deze pigmentvlekken vaak onschuldig en zeer goed te behandelen zijn.
  • Aangeboren pigmentvlekken: aangeboren pigmentvlekken, de naam zegt het eigenlijk al, zijn aanwezig vanaf de geboorte. Aangeboren pigmentvlekken kunnen voorkomen in de vorm van koffievlekken, ook wel café au lait genoemd. Dit zijn vlekken met een doorsnede van enkele millimeters en komen veel voor in het gelaat. Ongeveer 10% van de bevolking heeft een zogenaamde ‘koffievlek’. Indien u uw koffievlek als onsierlijk ervaart, kunnen wij deze vlek behandelen.
  • Zonnevlekken: De naam zegt het eigenlijk al, vlekken die veroorzaakt worden door blootstelling aan de zon. Zonnevlekken worden oog wel lentigo solaris genoemd. Zonnevlekken zijn goedaardige bruine of zwarte vlekken en komen voor bij ruim 90% van de mensen die ouder zijn dan 60 jaar. Zonnevlekken zijn effectief en pijnloos te behandelen.

Verminderen en verwijderen pigmentvlekken

Bij Dorien.nl Anti-Ageing Center beschikken we over de allernieuwste apparatuur waardoor we in staat zijn om (bijna) alle vormen van pigmentvlekken te verminderen of zelfs te verwijderen*. Met behulp van de Beautytec Sim & T-Away en de Harmony XL kunnen wij uw pigmentvlekken op een veilige en effectieve wijze verminderen of zelfs verwijderen. Heeft u last van pirgmentvlekken wilt u uw huidprobleem bij Dorien.nl Anti-Ageing Center laten behandelen? Neem dan contact met ons op voor een consult.

Apparatuur

Apparatuur pigmentvlekken verminderen / verwijderen

Beautytec Sim

De Beautytec Sim beschikt over 2 technieken: Ultrageluid en Hoogvolt. Hierdoor is het mogelijk om met de Beautytec Sim het beste van elektroporatie, sonophoresis, mesoporatie en elektrische stimulatie in één behandeling te combineren. De Beautytec Sim werkt op verschillende frequenties en is daardoor in staat om kleinere maar ook grotere cosmeticamoleculen in te sluizen in de diepere huidlagen. Er kan met twee transducers tegelijkertijd gewerkt worden voor een intensievere behandeling en om tijd te besparen. Het resultaat is een effectieve behandeling met onmiddellijk zichtbare en lang aanhoudende resultaten*.

couperose pigmentvlekken beautytec behandeling

Beautytec Sim

Harmony XL

De Harmony®XL laser is ontwikkeld om zowel met gepulseerd licht als met laserlicht te werken. De Harmony®XL LaserHarmony XL biedt een zeer grote flexibiliteit om een uitgebreid aantal procedures uit te voeren, die specifiek gericht zijn op het huidprobleem van de cliënt. Het combineert negen verschillende technologieën om de meest voorkomende ouderdomsverschijnselen van de huid te behandelen. De Harmony XL behandelt een groot oppervlak, is betrouwbaar en u bent minder tijd kwijt voor een behandeling. Bovendien kiest u voor een pijnloze niet chirurgische ingreep die geheel veilig is voor uw huid. Voor verschillende behandelingen zijn verschillende handvatten aanwezig, met allemaal hun eigen werking.

pigmentvlekken couperose Harmony XL

Harmony XL

Video

Ervaringen

Ilona

Ik kom vaak bij Dorien om mijn pigmentvlekken te verwijderen. Omdat ik last heb van hyperpigmentatie komen er snel nieuwe vlekken. Gelukkig kan ik hiervoor bij Dorien terecht, ik ben elke keer weer ontzettend blij met het resultaat!

Miep

Ik had veel last van ouderdomsvlekken. Daarom was ik naar Dorien gegaan om hier vanaf te komen. Zij gaf me een flitsbehandeling en nu ben ik er grotendeels vanaf. Dorien heeft me heel fijn geholpen, waardoor ik met een goed gevoel de kliniek verliet. Ik geniet nog steeds van de behandeling, dat wilde ik toch nog even laten weten.

Anoniem

Door de zon (neem ik aan) had ik aardig wat pigmentvlekjes op mijn handen en een grote op mijn wang. Misschien niet zo lelijk bij een ander, maar zelf wilde ik er toch het liefst vanaf! Na twee behandelingen zijn ze bijna helemaal weg, maar om het af te maken nog een extra behandeling geboekt.

Tara

Crèmes werkten bij mij helaas niet, dus een half jaar geleden heb ik me laten behandelen bij Dorien. Na twee keer flitsen waren de vlekken op mijn handen weg, een heel stuk goedkoper dan al die dure crèmes!

Wietske

Zeg maar dag tegen foundation! De pigmentvlekjes in mijn gezicht zijn helemaal weg dankzij deze behandeling. Ik hoef geen make-up masker meer op mijn gezicht te smeren maar kan gewoon lekker puur natuur de deur uit. Het is dus niet alleen gezonder voor mijn huid, het scheelt me ’s ochtends ook een hoop tijd. Ik raad het iedereen aan.

Prijzen

Prijzen Couperose-/Pigment verwijderen

Harmony XL: 

Pigmentvlekken per flits

€ 24,50
  
Beautytec Sim & T-awayprijs op aanvraag

 

Vooraf maken wij eerst een afspraak voor een intakegesprek. Naar aanleiding van een analyse van uw huid en uw huidprobleem komen wij tot bepaling van de behandelduur en kosten.

 

Klik hier voor de volledige prijslijst.

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief