Permanente make-up (PMU)

permanente make-up Dorien pmu

Wat is PMU?

PMU is de afkorting van Permanente Make-up. Bij permanente make-up ofwel PMU worden pigmenten ingebracht in de lederhuid. Dit is de huidlaag die direct onder de opperhuid zit. Het lijkt qua techniek op tatoeage, maar het doel is anders. Een tatoeage wordt in een diepere huidlaag ‘gezet’ en is daardoor permanent. PMU is daarentegen niet permanent maar vervaagt na verloop van tijd. De snelheid waarmee dit gebeurt varieert per persoon. 

PMU voor ogen, lippen en wenkbrauwen

Wilt u verzorgd voor de dag komen, maar dan zonder iedere ochtend make-up aan te moeten brengen? Geen omkijken meer naar uw make-up met permanente make-up, oftewel PMU! Permanente make-up kan veel tijd en ergernissen besparen. Zo is uitgelopen make-up door regen of sporten verleden tijd met permanente make-up.

Permanente make-up (PMU) bij Dorien

Wij brengen permanente make-up aan bij de ogen, lippen en wenkbrauwen.

  • Ogen: permanente eyeliner. Eyeliner is het aanbrengen van een lijntje rondom de ogen. U kunt kiezen voor eyeliner boven het oog, onder het oog of boven én onder het oog. Lees hier meer over onze permanente eyeliner behandeling.
  • Lippen: accentueren contouren lippen of full lips. Het zetten van een liplijntje door middel van permanente make-up corrigeert de lippen zodat deze een symmetrisch aanzicht krijgen. Door het inkleuren van de lippen, de zogenaamde full lips, ontstaan mooie volle lippen. Meer informatie over onze permanente make-up voor de lippen vindt u hier.
  • Wenkbrauwen: hairstrokes en powder brows. Door middel van de revolutionaire hairstroke techniek krijgen uw wenkbrauwen een mooie, natuurlijke en volle look. Powder brows geven uw wenkbrauwen een mooie poederlook; dé trend van dit moment. Lees hier meer over PMU wenkbrauwen hairstrokes en powder brows.

  Voordelen permanente make-up (PMU)

  • U bespaart tijd
  • U ziet er altijd verzorgd uit
  • Nooit meer uitgelopen make-up
  • U hoeft zich geen zorgen te maken over uw make-up
Lees meer

Verschil tussen permanente make-up en een tatoeage

Permanente make-up, ofwel PMU, is het inbrengen van kleurpigmenten in de lederhuid (de huidlaag onder de opperhuid). Het lijkt qua techniek op een tatoeage, maar wordt in een andere huidlaag aangebracht. Hierdoor is het aanbrengen van PMU, anders dan de naam zou vermoeden, niet permanent. Dit in tegenstelling tot een tatoeage.

pmu

De tijd dat permanente make-up blijft zitten, varieert van persoon tot persoon. Dit heeft onder meer te maken met een aantal zaken zoals celvernieuwing, het afweersysteem en de invloed van UV-licht.

Is PMU pijnlijk?

Tijdens het aanbrengenvan Dorien voelt u kleine, korte prikjes van het naaldje. Het aanbrengen van PMU is echter veel minder pijnlijk dan een tatoeage. De naald gaat namelijk veel minder diep in de huid. U hoeft zich dus geen zorgen te maken om een pijnlijke PMU behandeling.

permanente make up Dorien pmu

Hoe gaat de behandeling PMU in z’n werk?

Wij begrijpen dat het laten zetten van PMU best een grote stap kan zijn. Dan is het fijn om te weten wat je te wachten staat. De behandeling bij Dorien.nl wordt uitgevoerd door gediplomeerde specialistes, die ingaan op uw wensen.

pmu dorien

Tijdens uw eerste afspraak bespreken we de mogelijkheden die op u van toepassing zijn. We bekijken uw gezicht en brengen met ‘gewone’ make-up een lijntje om uw ogen aan, kleuren uw wenkbrauwen in, tekenen een lijntje om uw lippen of kleuren de lippen in. Omdat het in eerste instantie niet permanent is, kunt u zien wat het resultaat kan zijn zonder dat u daar direct aan vast zit. Mocht u niet direct tevreden zijn, dan passen we dit eenvoudig aan. Dit proces herhalen wij totdat u 100% tevreden bent met uw getekende eyeliner, lipliner/lippen of wenkbrauwen.

permante make-up bij dorien

Pas als u 100% tevreden bent, beginnen we met het aanbrengen van de permanente make up. Na de eerste behandeling is het resultaat direct zichtbaar. U moet er echter wel rekening mee houden dat de behandeling wellicht nog een of twee keer herhaald moet worden voor een optimaal resultaat. Na het zetten van de permanente make-up zal uw huid licht gaan vervellen, waardoor het pigment een beetje afneemt.

Veilige PMU behandeling

De PMU behandelingen bij Dorien worden uitsluitend uitgevoerd door gediplomeerde specialistes en zijn GGD-goedgekeurd. In Nederland geldt een wet die van toepassing is op het aanbrengen van cosmetische tatoeages en permanente make up. Het Landelijk Centrum Hygiëne en Veiligheid heeft hygiëne-richtlijnen opgesteld, en de behandelaars zijn verplicht deze richtlijnen na te leven. De GGD en Voedsel en Waren Autoriteit controleren eens per twee jaar of de behandelaars zich houden aan de richtlijnen. Bij Dorien bent u dus verzekerd van een veilige behandeling met een uitstekend resultaat.

Onze specialistes worden regelmatig bijgeschoold en volgen trainingen. Onlangs heeft een aantal van hen het certificaat ‘powder brows‘ behaald. Powder brows, ook wel ombré brows genoemd, is dé nieuwe trend op het gebied van PMU. Bij deze techniek worden de wenkbrauwen ‘ingeschaduwd’. Het effect hiervan is dat je het idee krijgt dat de wenkbrauwen met wenkbrauwpoeder zijn getekend.

Video’s over permanente make-up

Dorien heeft in verschillende tv-programma’s verteld over Permanente Make-Up (PMU). Nieuwsgierig naar de ins & outs en zien hoe de behandeling in z’n werk gaat? Bekijk het hier!

Mogelijkheden permanente make-up

Er zijn verschillende mogelijkheden op het gebied van PMU. Bij Dorien.nl is het mogelijk permanente lipliner/full lips, permanente eyeliner of permanente wenkbrauwen te laten aanbrengen. Bekijk hieronder enkele permanente/definitieve make-up resultaten van Dorien.nl Anti-Ageing Center.

Vragen over Permanente Make-Up of een afspraak maken?

Heeft u nog vragen over de behandeling of wilt u graag een afspraak met ons inplannen voor een eerste adviesgesprek? U kunt ons van maandag tot en met zaterdag bereiken op 0487-517534. U kunt ook gebruik maken van het online contactformulier. Wij nemen dan zo spoedig mogelijk contact met u op.

Column van Dorien

Dorien schreef onderstaande column in de Gelderse Klasse over PMU:

Klik op het artikel om het vergroten/lezen.

Dorien permanente make up / PMU wenkbrauwen
Schrijf u in voor onze nieuwsbrief