Couperose en pigmentvlekken

Couperose pigmentvlekken verminderen / verwijderen

Couperose en pigmentvlekken, rosacea, ouderdomsvlekken. Zo maar een aantal huidaandoeningen die uw gezicht erg kunnen ontsieren. Gelukkig zijn er verschillende behandelingen mogelijk om deze huidproblemen aan te pakken. Dorien.nl beschikt over zeer revolutionaire apparatuur om couperose en pigmentvlekken op een veilige en effectieve wijze te verminderen en zelfs te verwijderen*: 

Onze schoonheidsspecialistes bespreken met u de mogelijkheden. Zij adviseren over de beste behandeling voor uw huid(probleem).

Lees meer

Wat is couperose?

Couperose is een gezichtsaandoening waarbij kleine rode bloedvaatjes (teleangiëctasieën) in het gelaat zichtbaar zijn. Vandaar dat we het ook wel vlammende roodheid noemen. Couperose komt meestal voor op middelbare leeftijd. Het treedt op rond de neus, op het voorhoofd, op de wangen en rond de kin. Het is een onschuldige gezichtsaandoening maar we ervaren het vaak als ontsierend. Het grootste nadeel couperose is dat het nooit uit zichzelf verdwijnt. Maar gelukkig is couperose goed te behandelen. 

Wat is rosacea?

Rosacea gaat naast kleine rode bloedvaatjes in het gezicht, gepaard met bultjes (papels) en puistjes (pustels). Rosacea komt vaak in heftigere mate voor dan couperose. Het is erfelijk maar gelukkig, net zoals couperose, onschuldig. Rosacea is een chronische huidaandoening en komt het meest voor bij een lichte huidskleur. Ook voor rosacea geldt; deze huidaandoening is zeer goed te behandelen. 

Meer en uitgebreidere informatie over couperose en rosacea? Lees meer op de behandelpagina over couperose en rosacea.

Wat zijn pigmentvlekken?

Pigment is een huideigen kleurstof die we ook wel melanine noemen. Melanine geeft kleur aan haar, de iris van het oog en de huid. Het lichaam maakt pigment aan om de huid te beschermen tegen UV-straling in zonlicht. Wanneer de zon op de huid komt, maakt deze extra pigment aan. Zo kan het de huid beter beschermen. Pigment kan in de war raken door huidirritatie, hormonen of overmatig zonnen. Er ontstaan dan pigmentophopingen, ofwel donkere vlekken op de huid. Deze donkere vlekken noemen we in de volksmond pigmentvlekken.

Er zijn verschillende soorten pigmentvlekken:

  • ouderdomsvlekken
  • zwangerschapsmasker
  • pigmentvlekken door huidirritaties
  • aangeboren pigmentvlekken
  • zonnevlekken

Pigmentvlekken kunnen onschuldig zijn, maar dit is niet altijd het geval. Twijfelt u of uw pigmentvlekken goedaardig zijn? Dan raden wij u aan om een arts te raadplegen.

Meer en uitgebreidere informatie over pigmentvlekken? Lees meer op de behandelpagina over pigmentvlekken.

Neem contact op voor een persoonlijk consult!

Wilt u couperose, rosacea, zonnevlekken, pigmentvlekken of ouderdomsvlekken laten behandelen? Of wilt u meer informatie? Neem dan contact met ons op voor een persoonlijk consult. Tijdens het consult nemen we uw huidprobleem onder de loep.  Vervolgens stellen onze specialistes een persoonlijk behandelplan op. Natuurlijk in nauw overleg met u.

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief