Couperose en pigmentvlekken

Couperose pigmentvlekken verminderen / verwijderen Persoonlijk advies? Klik hier

Couperose, rosacea, pigmentvlekken en ouderdomsvlekken zijn aandoeningen die uw gezicht erg kunnen ontsieren. Gelukkig zijn er verschillende behandelingen mogelijk om deze aandoeningen aan te pakken. Dorien Anti-Ageing Center beschikt met de Harmony XL en de Beautytec Sim & T-Away over de apparatuur om couperose en pigmentvlekken op een veilige en effectieve wijze te verminderen en zelfs te verwijderen*. Afhankelijk van de mate van de aandoening wordt een van beide methodes ingezet.

Lees meer

Wat is couperose?

Couperose wordt ook wel vlammende roodheid genoemd en kan soms een gevolg zijn van rosacea. Maar wat is couperose precies? Couperose is een gezichtsaandoening waarbij kleine rode bloedvaatjes (teleangiëctasieën) in het gelaat toenemen. Couperose komt meestal voor op middelbare leeftijd en treedt op rond de neus, op het voorhoofd, op de wangen en rond de kin. De onschuldige gezichtsaandoening wordt vaak als onsierlijk en cosmetisch onprettig ervaren. Het grootste nadeel van de vlammende roodheid is dat het nooit uit zichzelf verdwijnt; couperose is echter bijzonder goed te behandelen. Meer over de huidaandoening couperose vindt u op de behandelpagina over couperose.

Wat is het verschil tussen couperose en rosacea?

Rosacea gaat naast kleine rode bloedvaatjes in het gelaat, gepaard met bultjes (papels) en puistjes (pustels). Rosacea komt vaak in heftigere mate voor dan couperose, is erfelijk en net zoals couperose onschuldig. Rosacea is daarbij een chronische huidaandoening en is het meest voorkomend bij een lichte huidskleur. Ook voor rosacea geldt; deze huidaandoening is zeer goed te behandelen. Hier vindt u meer informatie over de huidaandoening rosacea

Couperose en rosacea behandeling

Couperose en rosacea zijn zeer goed te behandelen. Bij Dorien.nl Anti-Ageing Center beschikken we over de nieuwste apparatuur en kunnen wij uw gezichtsaandoening verminderen of zelfs de rosacea en couperose verwijderen*. Dit kunnen wij op 2 manieren doen. De Beautytec Sim beschikt over Ultrageluid en Hoogvolt. Daarnaast beschikken wij over de Harmony®XL laser, waarmee wij couperose laseren of met gepulseerd licht werken. De manier waarop we uw huidaandoening aanpakken, is afhankelijk van de aard van uw specifieke aandoening.

Couperose verwijderen kosten

Binnen ons huidinstituut hechten wij veel waarde aan een persoonlijk behandelplan. Daarom staat de prijs van uw behandeling niet vast. Voor het behandelen van couperose met de Harmony®XL laser betaalt u €27,50 per flits. Het aantal flitsen is afhankelijk van de mate waarin u last heeft van couperose of rosacea. De prijs voor de behandeling met de Beautytec Sim is op aanvraag.

Wat zijn pigmentvlekken?

Pigment is een huideigen kleurstof die ook wel melanine wordt genoemd. Melanine geeft kleur aan haren, de iris van het oog en de huid. Het lichaam maakt pigment aan om de huid te beschermen tegen UV-straling in zonlicht. Wanneer de huid aan de zon wordt blootgesteld maakt deze extra pigment aan om uw huid beter te beschermen. Als pigmentvlekken in de war raken door huidirritatie, hormonen of overmatig zongebruik, ontstaan er pigmentophopingen ofwel donkere vlekken op de huid. Deze donkere vlekken worden in de volksmond pigmentvlekken genoemd. In tegenstelling tot couperose, rosacea en ouderdomsvlekken kunnen pigmentvlekken onschuldig zijn, maar dit is niet altijd het geval. Indien u twijfelt over de goedaardigheid van uw pigmentvlekken raden wij u aan om uw arts te raadplegen. Meer over pigmentvlekken vindt u op de behandelpagina over pigmentvlekken.

Wat zijn ouderdomsvlekken?

Vaak wordt er gedacht dat ouderdomsvlekken gelijk zijn aan pigmentvlekken; dit is echter niet het geval. Ouderdomsvlekken op handen of gelaat worden ook wel zonnevlekken of levervlekken genoemd en komen, zoals de naam al doet vermoeden, pas op latere leeftijd voor. Het zijn kleine bruinige vlekjes die optreden op lichaamsdelen die veel aan zonlicht worden blootgesteld, zoals de handruggen en het gelaat. Maar wat zijn ouderdomsvlekken precies? Ouderdomsvlekken zijn hele kleine bloeduitstortingen die ontstaan doordat de huid minder elastisch wordt. Ook hiervoor geldt; ouderdomsvlekken worden veelal als cosmetisch onprettig ervaren en zijn zeer goed te behandelen. Hier vindt u meer informatie over de behandeling van ouderdomsvlekken.

Pigmentvlekken behandeling

Bij Dorien.nl Anti-Ageing Center heeft u ook de mogelijkheid tot pigmentvlekken verwijderen*. Ook hierbij hanteren wij een persoonlijke aanpak en stemmen wij de behandeling af op uw wensen. Met behulp van de Beautytec Sim kunnen wij de pigmentvlek verwijderen met behulp van Ultrageluid en Hoogvolt. Daarnaast bestaat de mogelijkheid tot pigmentvlekken laseren of behandelen met gepulseerd licht met behulp van de Harmony®XL laser.

Pigmentvlekken verwijderen kosten

De duur en intensiviteit van de behandeling wordt afgestemd op u persoonlijk. De prijzen staan daarom niet vast. Voor het verwijderen van pigmentvlekken met de Harmony®XL laser betaalt u €24,50 per flits. Het aantal flitsen is afhankelijk van de mate waarin u last heeft van pigmentvlekken. De prijs voor de behandeling met de Beautytec Sim is op aanvraag.

Neem contact op voor een persoonlijk consult!

Wilt u couperose, rosacea, pigmentvlekken of ouderdomsvlekken laten behandelen en wilt u weten hoe wij dat doen? Neem dan contact met ons op voor een persoonlijk consult. Tijdens het consult zullen we uw huidprobleem onder de loep nemen en een behandelplan opstellen dat bijdraagt aan het verminderen van uw huidprobleem.

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief