Couperose en pigmentvlekken

Couperose pigmentvlekken verminderen / verwijderen

Couperose en pigmentvlekken, rosacea, ouderdomsvlekken… zo maar wat aandoeningen die uw gezicht erg kunnen ontsieren. Gelukkig zijn er verschillende behandelingen mogelijk om deze huidproblemen aan te pakken. Dorien.nl Anti-Ageing Center beschikt over zeer revolutionaire apparatuur om couperose en pigmentvlekken op een veilige en effectieve wijze te verminderen en zelfs te verwijderen*: 

Afhankelijk van de mate van de aandoening wordt een van beide methodes ingezet. Onze schoonheidsspecialistes bespreken met u de mogelijkheden en adviseren u over de beste behandeling voor uw huid(probleem).

Lees meer

Couperose en rocasea

Couperose wordt ook wel vlammende roodheid genoemd en kan soms een gevolg zijn van rosacea (hierover later meer). Maar wat is couperose precies? Couperose is een gezichtsaandoening waarbij kleine rode bloedvaatjes (teleangiëctasieën) in het gelaat toenemen. Couperose komt meestal voor op middelbare leeftijd en treedt op rond de neus, op het voorhoofd, op de wangen en rond de kin. Het is een onschuldige gezichtsaandoening maar wordt vaak als onsierlijk en cosmetisch onprettig ervaren. Het grootste nadeel van de vlammende roodheid is dat het nooit uit zichzelf verdwijnt; couperose is echter bijzonder goed te behandelen. 

Rosacea gaat naast kleine rode bloedvaatjes in het gelaat, gepaard met bultjes (papels) en puistjes (pustels). Rosacea komt vaak in heftigere mate voor dan couperose, is erfelijk en net zoals couperose onschuldig. Rosacea is daarbij een chronische huidaandoening en is het meest voorkomend bij een lichte huidskleur. Ook voor rosacea geldt; deze huidaandoening is zeer goed te behandelen. 

Meer en uitgebreidere informatie over couperose en rosacea vindt u op de behandelpagina over couperose en rosacea.

Pigmentvlekken

Pigment is een huideigen kleurstof die ook wel melanine wordt genoemd. Melanine geeft kleur aan haren, de iris van het oog en de huid. Het lichaam maakt pigment aan om de huid te beschermen tegen UV-straling in zonlicht. Wanneer de huid aan de zon wordt blootgesteld, maakt deze extra pigment aan om uw huid beter te beschermen. Als pigment in de war raakt door huidirritatie, hormonen of overmatig zongebruik, ontstaan er pigmentophopingen ofwel donkere vlekken op de huid. Deze donkere vlekken worden in de volksmond pigmentvlekken genoemd.

Er zijn verschillende pigmentvlekken, namelijk:

  • ouderdomsvlekken
  • zwangerschapsmasker
  • pigmentvlekken door huidirritaties
  • aangeboren pigmentvlekken
  • zonnevlekken

Pigmentvlekken kunnen onschuldig zijn, maar dit is niet altijd het geval. Indien u twijfelt over de goedaardigheid van uw pigmentvlekken raden wij u aan om uw arts te raadplegen.

Meer en uitgebreidere informatie over pigmentvlekken vindt u op de behandelpagina over pigmentvlekken.

Neem contact op voor een persoonlijk consult!

Wilt u couperose, rosacea, pigmentvlekken of ouderdomsvlekken laten behandelen en wilt u weten hoe wij dat doen? Neem dan contact met ons op voor een persoonlijk consult. Tijdens het consult zullen we uw huidprobleem onder de loep nemen en een behandelplan opstellen dat bijdraagt aan het verminderen van uw huidprobleem.

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief