Cellulite en cellulitis verwijderen

cellulite verwijderen Dorien Anti-Ageing Center

Cellulite, ofwel de sinaasappelhuid, wordt veroorzaakt door een combinatie van diverse factoren. Niet alleen levensstijl en het bewegings- en voedingspatroon spelen een rol, ook hormonale veranderingen spelen mee. Cellulite hangt niet samen met overgewicht, wat men vaak wel denkt. Hoewel cellulite zeer hardnekkig kan zijn, is er toch iets aan te doen*. Bij Dorien bieden we drie effectieve behandelmethoden aan, te weten:

Wat is het verschil tussen cellulite en cellulitis?

Cellulite wordt in de volksmond cellulitis genoemd, maar strikt genomen is dat niet juist. Cellulite is de verkleving van onderhuids vet, beter bekend als de sinaasappelhuid. Cellulitis is een huidontsteking die gepaard gaat met roodheid, zwelling en pijn. Voor behandelingen van beide vormen, zowel cellulite als cellulitis, kunt u terecht bij Dorien.nl Anti-Ageing Center.

Lees meer

Hoe ontstaat een sinaasappelhuid?

Om iets aan een sinaasappelhuid (cellulite) te doen, is het van belang om te weten hoe je er in eerste instantie aan bent gekomen. Een sinaasappelhuid is het gevolg van verdikte vetcellen, vocht en vervuilde stoffen. De onderhuidse verkleving van vetcellen, vocht en vervuilde stoffen zorgen ervoor dat de huidstructuur verandert. Hierdoor is deze niet meer in balans is. De veranderde huidstructuur zorgt ervoor dat de spieren naar binnen worden getrokken. Het gevolg is dat het huidoppervlak niet meer egaal is en oogt als de schil van een sinaasappel. Dit huidprobleem komt vaak voor op de benen of buik.

Cellulite Dorien.nl

Oorzaken van cellulite en cellulitis

Je voedingspatroon heeft effect op cellulitis. Bepaalde voedingsmiddelen bevatten meer afvalstoffen dan andere. Hoe meer afvalstoffen de voeding bevat, des te moeilijker het lichaam deze stoffen kan afvoeren. Voorbeelden hiervan zijn onder meer:

  • alcohol
  • geraffineerde suikers
  • cafeïne

Cellulitis wordt niet alleen veroorzaakt door het voedingspatroon. Andere factoren die hieraan bijdragen zijn onder meer:

  • onvoldoende lichaamsbeweging
  • een verminderde bloedcirculatie
  • vrouwelijke hormonen
  • erfelijkheid

Behandelingen cellulite ofwel sinaasappelhuid?

Bij Dorien Anti-Ageing Center bieden wij meerdere behandelmethoden aan om cellulite en cellulitis te verminderen of verwijderen.

1. Endermologie

Een manier waarmee we cellulite en cellulitis verminderen of verwijderen is Endermologie (bindweefselmassage). Door het onderhuidse bindweefsel te masseren, maakt het lichaam elastinevezels en collageenvezels aan. Nieuwe elastinevezels zorgen voor een soepelere huid. De collageenvezels zorgen voor de aanmaak van nieuwe huidcellen. Door de sinaasappelhuid te masseren, komen de verkleefde vetcellen los. Het resultaat? Een zichtbaar stevigere huid.

2. Ultra Body Shape

Ultra Body Shape is een behandeling waarbij we zowel cellulite als vetcellen aanpakken. Een Ultra Body Shape kuur duurt 4 weken en tijdens deze kuur worden meerdere probleemzones tegelijkertijd aangepakt.

3. Accent behandeling

Met behulp van medische radiogolven pakt Accent problemen als verslapte huid, vervagende gezichtscontouren, cellulitis en rimpels doeltreffend aan. Zo kunnen we zonder een pijnlijke ingreep, zonder een herstelperiode en zonder hoge kosten de sinaasappelhuid verminderen of soms zelfs verwijderen*.

cellulite benen

Behandelplan cellulitis en cellulite verwijderen

De cellulitis behandeling die wij bij Dorien.nl uitvoeren is afhankelijk van u en uw huid. Wij nodigen u daarom graag uit op een consultgesprek. Tijdens dit gesprek voeren onze specialistes een grondige huidanalyse van uw probleemzone uit. Op die manier stellen we het beste persoonlijke behandelplan voor u samen.

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief