Microdermabrasie

Microdermabrasie bij Dorien.nl

Wat is microdermabrasie?

Microdermabrasie voor mannen? Klik hier

Microdermabrasie is een mechanische peeling om dode huidcellen te verwijderen en de huidstructuur te verbeteren. Tijdens de behandeling blaast het apparaat onder hoge druk kleine kristallen op de huid. Hierdoor ‘schuren’ de kristallen als het ware de laag met dode huidcellen weg en komt de onderliggende huidlaag aan de oppervlakte te liggen. Microdermabrasie is erop gericht op de huid te verbeteren en in goede conditie te houden. Direct na de eerste behandeling ziet uw huid er al stralender, egaler en frisser uit. Afhankelijk van uw huid en eventuele huidproblemen stellen wij een kuur van een aantal behandelingen samen voor het meest optimale resultaat.

Algemeen

Microdermabrasie verbetert uw huid 

Microdermabrasie betekent letterlijk huid (derma) afslijpen (brasie) op microniveau. Een gezonde en jonge huid vernieuwt zich iedere 30 dagen. Dit is het natuurlijke peelingproces van de huid. Ouderdom, bepaalde huidaandoeningen en slechte eetgewoontes verstoren dit proces. De huid vernieuwt zich minder snel en dode huidcellen hopen zich op. Hierdoor kan de huid er futloos en dof uitzien. Een microdermabrasie behandeling verwijdert de bovenste huidlaag en verbetert de huidstructuur. Daarnaast stimuleert het de doorbloeding van cellen. Hierdoor is een microdermabrasie behandeling de ideale basis voor andere anti-ageing behandelingen.

Welke huidproblemen kun je behandelen met microdermabrasie?

Microdermabrasie is voor bijna ieder huidtype geschikt. Bij bepaalde huidproblemen mag je deze behandeling echter niet zomaar ondergaan. Tijdens een eerste afspraak bepalen we of de behandeling geschikt is voor jouw huid. Microdermabrasie kan worden ingezet voor het aanpakken van onder meer de volgende huidproblemen en -aandoeningen:

 • Pigmentvlekken
 • Futloze huid
 • Droge huid
 • Verstopte poriën
 • Verslapte huid
 • Rokershuid
 • Ondiepe rimpels en fijne lijntjes in de huid
 • Acne littekens
 • Milia (gerstekorrels)
 • Striae en andere littekens
 • Vette huid en acne
 • Huidbeschadigingen door de zon
Microdermabrasie behandeling

Microdermabrasie behandeling

Ultra microdermabrasie

Dorien.nl Anti-Ageing Center biedt naast de reguliere microdermabrasie behandeling ook een ultra microdermabrasie behandeling aan. Tijdens deze behandeling brengen we een serum met effectieve werkstoffen op de huid aan. Deze stoffen worden vervolgens door ultrasone golven op de huid gemasseerd. Een fantastische combinatie, want de huid kan deze stoffen nu extra goed opnemen!

Behandeling

Hoe verloopt een microdermabrasie behandeling?

Het is belangrijk dat de huid schoon en make-up vrij is. Daarom reinigen we uw huid eerst met de milde gezichtsreiniger uit de huidverbeteringslijn Beauty by Dorien. Hierna brengen we een enzympeeling op de huid aan. De enzymen in deze gel brengen dode huidcellen naar de oppervlakte.  

Tijdens de behandeling beweegt onze schoonheidsspecialist de kop van het apparaat in gelijkmatige banen over uw huid. Het kopstuk van het apparaat zuigt uw huid vaccuüm en blaast gelijktijdig zeer fijne kristallen op de huid. Dit geeft een licht schurend effect en zorgt ervoor dat dode huidcellen worden verwijderd. Het zuigend effect van het apparaat zorgt daarnaast voor betere doorbloeding van de huid. Bovendien stimuleert het de aanmaak van nieuwe huidcellen.  

Nadat alle kristallen van de huid zijn verwijderd, brengen we het Perfect Night masker op de huid aan. Dit masker bevat hyaluronzuur dat de vochtbalans herstelt en de huid kalmeert. Daarnaast biedt het masker bescherming van de toplaag van de huid. Het Perfect Night masker is een leave-on masker dat niet afgespoeld hoeft te worden. 

Ultra microdermabrasie

Bij de ultra microdermabrasie behandeling wordt er na het gedeelte met de kristallen een serum met anti-ageing ingrediënten, zoals, hyaluronzuur, collageen en diverse vitamines, op de huid aangebracht. Een speciale kop masseert het serum in de huid. Dit voelt ontspannend en comfortabel aan. Het apparaat zendt tijdens het masseren ultrasone geluidsgolven uit. Deze zorgen ervoor dat werkzame stoffen dieper in de huid kunnen trekken. Nadat het serum volledig is opgenomen door de huid, brengen we het Perfect Night masker aan. 

Uit hoeveel behandelingen bestaat een microdermabrasie kuur? 

Het aantal behandelingen dat u nodig heeft voor een optimaal resultaat verschilt per persoon. Leeftijd en de huidconditie spelen een belangrijke rol. Naarmate we ouder worden, verloopt de celdeling trager. Hierdoor zijn er vaak meer behandelingen nodig voor een optimaal resultaat. Eventuele huidaandoeningen zijn bepalend voor de intensiteit waarmee de behandeling wordt uitgevoerd. Tijdens een eerste afspraak analyseren we uw huid en stellen wij een persoonlijke kuur voor u samen.

Na de microdermabrasie behandeling

Na de behandeling kan uw huid er ietwat rood uitzien of trekkerig aanvoelen. Dit is volkomen normaal en trekt binnen enkele uren tot dagen weg. Wij raden u aan om in de dagen na de behandeling direct zonlicht te vermijden. Om de huid extra goed tegen de zon te beschermen, adviseren wij om een zonnebrandcrème met hoge factor aan te brengen. Enkele dagen na de behandeling kunnen er plaatselijk schilfers en kleine wondjes tevoorschijn komen. Dit hoort bij het huidvernieuwingsproces. Probeer de huid met rust te laten en er niet aan te zitten. De huid herstelt zich vanzelf. 

Resultaten

Tijdens de behandeling zijn dode huidcellen verwijderd en is de doorbloeding van huidcellen gestimuleerd. Hierdoor ziet de huid er na de eerste behandeling al frisser, gezonder en egaler uit. Dankzij de aanmaak van collageen voelt de huid sterker en gehydrateerd aan. 

Voor het meest optimale resultaat adviseren wij om een kuur van een aantal behandelingen te volgen. Na een uitgebreide microdermabrasie kuur kan de behandeling regelmatig worden herhaald om de huid in goede conditie te houden. Na een kuur van een aantal behandelingen kunnen littekens minder zichtbaar worden, rimpels en lijntjes vervagen en poriën kleiner worden. 

Apparatuur

Apparaat microdermabrasie

Bij Dorien.nl Anti-Ageing Center werken we met de IONTO-SKIN® ABRASION SONO. Het kopstuk van de IONTO-SKIN® ABRASION SONO zendt geluidsgolven in de huid. Hierdoor ontstaat er een elektromagnetisch veld in het behandelgebied. Deze energie wordt omgezet in warmte waardoor fibroblasten worden geactiveerd. Fibroblasten zijn de belangrijkste cellen van het bindweefsel. Ze stimuleren de aanmaak van collageen en verstevigen de huid.

Lift_RF_Stab_einzeln

Kopstuk IONTO-SKIN® ABRASION SONO

IONTO-SKIN® ABRASION SONO

IONTO-SKIN® ABRASION SONO apparaat

Nieuw microdermabrasie apparaat Dorien.nl Anti-Ageing Center

Microdermabrasie behandeling bij Dorien.nl Anti-Ageing Center

Ervaringen*

*Ervaringen en resultaten kunnen per cliënt verschillen.

Maja

Ik vind m’n huid zeker mooier geworden nu ik af en toe een microdermabrasiekuur laat doen bij Dorien. Ik had acne littekens en een vlekkerige huid. De kuur heeft echt effect gehad. Ik gebruik ook de producten de Dorien verkoopt. Super!

Amber

Mijn huid was een beetje rood na zo’n behandeling maar dat is logisch. Het komt omdat het bovenste laagje van je huid er als het ware af wordt geschuurd. Maar ik wil het zeker aanraden; je huid wordt er zeker veel mooier van!

NN

Ik heb ook een paar keer ‘microdermabrasie’ laten doen. En ik was heel tevreden over het resultaat. Mijn huid zag er frisser en gladder uit. Vlekjes werden minder duidelijk en mijn poriën werden ook kleiner.

Joyce

In het begin moet je wat geduld hebben, maar je huid begint steeds beter uit te zien. De oneffenheden vervagen goed, je huid is elastischer en krijgt een gezonde kleur.

Meer reviews en ervaringen vind je op KliniekErvaringen.nl
Prijzen

Kosten microdermabrasie

Per behandeling

Microdermabrasie € 129,00
Ultra microdermabrasie € 169,00

Klik hier voor de volledige prijslijst van Dorien.nl Anti-Ageing Center.

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief