Microdermabrasie

Microdermabrasie bij Dorien.nl

Wat is microdermabrasie?

Microdermabrasie voor mannen? Klik hier

Microdermabrasie is een mechanische peeling die dode huidcellen verwijdert en de structuur van de huid verbetert.

Microdermabrasie betekent letterlijk ‘huid (derma) afslijpen (brasie) op microniveau’. En dat is precies wat de behandeling inhoudt. Tijdens de behandeling blaast het apparaat onder hoge druk kleine kristallen op de huid. Hierdoor ‘schuren’ de kristallen als het ware de laag met dode huidcellen weg. Hierdoor komt de huidlaag hieronder aan de oppervlakte te liggen.

Microdermabrasie verbetert de huid en houdt het in goede conditie. Direct na de eerste behandeling ziet de huid er al stralender, egaler en frisser uit. 

Algemeen

Microdermabrasie verbetert de huid 

Een gezonde en jonge huid vernieuwt zich iedere 30 dagen. Dit is een natuurlijke peeling van de huid. Ouderdom, bepaalde huidaandoeningen en slechte eetgewoontes verstoren dit natuurlijke proces. De huid vernieuwt zich dan minder snel en dode huidcellen hopen zich op. Hierdoor kan de huid er futloos en dof uitzien.

Een microdermabrasie behandeling verwijdert de bovenste huidlaag en verbetert de huidstructuur. Hierdoor is een microdermabrasie behandeling ook een ideale basis voor andere anti-ageing behandelingen.

Welke huidproblemen pakt microdermabrasie aan?

Microdermabrasie is voor bijna ieder huidtype geschikt. Echter, bij bepaalde huidproblemen mag je deze behandeling niet zomaar ondergaan. Tijdens een eerste afspraak bekijken de specialistes of de behandeling geschikt is voor uw huid.

Microdermabrasie is uitermate geschikt voor het aanpakken van huidproblemen en -aandoeningen als:

 • Pigmentvlekken
 • Futloze huid
 • Droge huid
 • Verstopte poriën
 • Verslapte huid
 • Rokershuid
 • Ondiepe rimpels en fijne lijntjes in de huid
 • Acne littekens
 • Milia (gerstekorrels)
 • Striae en andere littekens
 • Vette huid en acne
 • Huidbeschadigingen door de zon

Ultra microdermabrasie

Dorien.nl Anti-Ageing Center biedt naast de reguliere microdermabrasie behandeling ook een ultra microdermabrasie behandeling aan. Tijdens deze behandeling brengen we een serum met effectieve werkstoffen op de huid aan. Deze stoffen worden vervolgens door ultrasone golven op de huid gemasseerd. Een fantastische combinatie, want de huid kan deze stoffen nu extra goed opnemen!

Behandeling

Hoe verloopt een microdermabrasie behandeling?

Het is belangrijk dat de huid schoon en make-up vrij is. Daarom reinigen we uw huid eerst met de milde gezichtsreiniger uit de huidverbeteringslijn Beauty by Dorien. Hierna brengen we een enzympeeling op de huid aan. De enzymen in deze gel brengen dode huidcellen naar de oppervlakte.  

Tijdens de behandeling beweegt onze schoonheidsspecialist de kop van het apparaat in gelijkmatige banen over uw huid. Het kopstuk van het apparaat zuigt uw huid vaccuüm en blaast gelijktijdig zeer fijne kristallen op de huid. Dit geeft een licht schurend effect en zorgt ervoor dat dode huidcellen worden verwijderd. Het zuigend effect van het apparaat zorgt daarnaast voor betere doorbloeding van de huid. Bovendien stimuleert het de aanmaak van nieuwe huidcellen.  

Nadat alle kristallen van de huid zijn verwijderd, brengen we het Perfect Night masker op de huid aan. Dit masker bevat hyaluronzuur dat de vochtbalans herstelt en de huid kalmeert. Daarnaast biedt het masker bescherming van de toplaag van de huid. Het Perfect Night masker is een leave-on masker dat niet afgespoeld hoeft te worden. 

Ultra microdermabrasie

Bij de ultra microdermabrasie behandeling wordt er na het gedeelte met de kristallen een serum met anti-ageing ingrediënten, zoals, hyaluronzuur, collageen en diverse vitamines, op de huid aangebracht. Een speciale kop masseert het serum in de huid. Dit voelt ontspannend en comfortabel aan. Het apparaat zendt tijdens het masseren ultrasone geluidsgolven uit. Deze zorgen ervoor dat werkzame stoffen dieper in de huid kunnen trekken. Nadat het serum volledig is opgenomen door de huid, brengen we het Perfect Night masker aan. 

Uit hoeveel behandelingen bestaat een microdermabrasie kuur? 

Het aantal behandelingen dat u nodig heeft voor een optimaal resultaat verschilt per persoon. Leeftijd en de huidconditie spelen een belangrijke rol. Naarmate we ouder worden, verloopt de celdeling trager. Hierdoor zijn er vaak meer behandelingen nodig voor een optimaal resultaat. Eventuele huidaandoeningen zijn bepalend voor de intensiteit waarmee de behandeling wordt uitgevoerd. Tijdens een eerste afspraak analyseren we uw huid en stellen wij een persoonlijke kuur voor u samen.

Na de microdermabrasie behandeling

Na de behandeling kan uw huid er ietwat rood uitzien of trekkerig aanvoelen. Dit is volkomen normaal en trekt binnen enkele uren tot dagen weg. Wij raden u aan om in de dagen na de behandeling direct zonlicht te vermijden. Om de huid extra goed tegen de zon te beschermen, adviseren wij om een zonnebrandcrème met hoge factor aan te brengen. Enkele dagen na de behandeling kunnen er plaatselijk schilfers en kleine wondjes tevoorschijn komen. Dit hoort bij het huidvernieuwingsproces. Probeer de huid met rust te laten en er niet aan te zitten. De huid herstelt zich vanzelf. 

Resultaten

Tijdens de behandeling zijn dode huidcellen verwijderd en is de doorbloeding van huidcellen gestimuleerd. Hierdoor ziet de huid er na de eerste behandeling al frisser, gezonder en egaler uit. Dankzij de aanmaak van collageen voelt de huid sterker en gehydrateerd aan. 

Voor het meest optimale resultaat adviseren wij om een kuur van een aantal behandelingen te volgen. Na een uitgebreide microdermabrasie kuur kan de behandeling regelmatig worden herhaald om de huid in goede conditie te houden. Na een kuur van een aantal behandelingen kunnen littekens minder zichtbaar worden, rimpels en lijntjes vervagen en poriën kleiner worden. 

Apparatuur

Apparaat microdermabrasie

Bij Dorien.nl Anti-Ageing Center werken we met de IONTO-SKIN® ABRASION SONO. Het kopstuk van de IONTO-SKIN® ABRASION SONO zendt geluidsgolven in de huid. Hierdoor ontstaat er een elektromagnetisch veld in het behandelgebied. Deze energie wordt omgezet in warmte waardoor fibroblasten worden geactiveerd. Fibroblasten zijn de belangrijkste cellen van het bindweefsel. Ze stimuleren de aanmaak van collageen en verstevigen de huid.

Lift_RF_Stab_einzeln

Kopstuk IONTO-SKIN® ABRASION SONO

IONTO-SKIN® ABRASION SONO

IONTO-SKIN® ABRASION SONO apparaat

Nieuw microdermabrasie apparaat Dorien.nl Anti-Ageing Center

Microdermabrasie behandeling bij Dorien.nl Anti-Ageing Center

Ervaringen*

*Ervaringen en resultaten kunnen per cliënt verschillen.

Geverifieerde reviews en ervaringen Microdermabrasie

Onze recensies zijn afkomstig van KliniekErvaringen.nl; een informatief platform voor diverse behandelingen. Het werkt met geverifieerde ervaringen en reviews van echte klanten.

Klik hier en lees hier de geverifieerde recensies en ervaringen Microdermabrasie bij Dorien.nl.

Prijzen

Kosten microdermabrasie

Per behandeling

Microdermabrasie € 129,00
Ultra microdermabrasie € 169,00

Klik hier voor de volledige prijslijst van Dorien.nl Anti-Ageing Center.

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief