Gratis consult Cryolipolyse Klik hier

Cryolipolyse is hét alternatief voor liposuctie

cryolipolyse vet bevriezen dorien

Overtollig vet op buik, billen of benen? Soms bereikt u met trainen en diëten niet het gewenste resultaat. In dat geval wordt nogal eens de optie van liposuctie overwogen voor bijvoorbeeld benen, bovenbenen, buik, billen of lovehandles. Liposuctie, ook wel liposcultuur of liposculpture genoemd, is een plastisch chirurgische ingreep voor het weghalen van overtollig vet. Maar liposuctie is niet de enige manier om af te rekenen met de moeilijke pondjes en kilo’s!

Er is een alternatief zonder operatie en naalden dat fantastische resultaten boekt. De naam van de behandeling? Cryolipolyse! Het is een uitwendige behandeling voor het verwijderen van vetcellen, waar geen naald bij aan te pas komt. Kortom, u kunt afvallen zonder operatie. Dat is een stuk veiliger én prettiger!

cryolipolyse bij dorien

Wat is het verschil tussen Liposuctie en Cryolipolyse?

Liposuctie en Cryolipolyse hebben allebei tot doel om vetcellen te verwijderen en de lichaamscontouren aan te passen. Maar wat zijn de verschillen tussen beide behandelingen?

  • Bij liposuctie worden de vetcellen onderhuids weggezogen met behulp van een zogenaamde zuigbuis. Bij Cryolipolyse worden pads op de huid geplaatst die worden teruggekoeld tot circa 4 graden C. Hierdoor sterven de vetcellen die vervolgens op natuurlijke wijze door het lichaam worden afgevoerd.

    cryolipolyse vet bevriezen pads

  • Liposuctie wordt altijd onder verdoving uitgevoerd. Soms kan dat onder plaatselijke verdoving, maar als het om grotere oppervlakten gaat, krijgt een algehele anesthesie de voorkeur. Cryolipolyse is een pijnloze behandeling zonder operatie en naalden en hier komt dan ook geen verdoving of anesthesie aan te pas.

  • Liposuctie is een chirurgische ingreep. Dit brengt automatisch met zich mee dat er kans is op bloedingen, infecties en littekens. Cryolipolyse daarentegen gebeurt zonder verdoving en operatie. Voordeel van Cryolipolyse is dan ook dat je niet bang hoeft te zijn voor littekens en infecties of bloedingen.

  • Liposuctie is een operatie en je lichaam moet daarvan herstellen en dat duurt wel even. Na enkele weken slinken en verdwijnen langzaam de zwellingen en zie je verschil. Het definitieve resultaat laat enkele maanden op zich wachten. Bij Cryolipolyse is er wel direct resultaat zichtbaar. Maar ook hier zie je pas na een poosje, enkele weken, het definitieve resultaat.

  • Na liposuctie heb je tijd nodig om te herstellen. Gemiddeld kun je na ongeveer een week weer langzaam je dagelijkse werkzaamheden hervatten. Wil je sporten? Dan wordt geadviseerd hier pas na zes weken mee te starten. Kies je voor Cryolipolyse, dan kun je direct na de behandeling je dagelijkse werkzaamheden hervatten. En sporten wordt zelfs aangeraden.

  • Na liposuctie wordt vaak aangeraden elastische bandages te dragen om de zwelling te verminderen. Na de Cryolipolyse behandeling is het alleen van belang dat je voldoende water drinkt; zo’n twee liter per dag. Op deze manier voert het lichaam de afgestorven vetcellen op een natuurlijke wijze af uit het lichaam.

  • Liposuctie wordt uitgevoerd tijdens één behandeling/operatie. Cryolipolyse is het meest effectief in een kuur van 3 behandelingen.

Meer weten over het alternatief voor liposuctie?

Meer weten over Cryolipolyse voor vrouwen? Klik hier!

Meer weten over Cryolipolyse voor mannen ? Klik hier!

Vraag een gratis én vrijblijvend eerste consult aan. We vertellen u dan alles over de behandeling en u kunt al uw vragen aan ons stellen.

gratis consult cryolipolyse

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief