Acne littekens

Acne kan kleine tot zelfs grote littekens achterlaten. Deze acne littekens ontstaan vaak bij een ernstige vorm van acne of bij ontstekingen van acne. Ook als acne te laat of onjuist wordt behandeld, kunnen littekens ontstaan. Een andere oorzaak is dat puistjes en bultjes kapot zijn gekrabd. Vaak zitten deze acne littekens in het gezicht, op de borst, de rug, schouders of nek. Dit zijn namelijk de plekken waar acne het meeste voorkomt.

littekens verwijderen dorien

Hoe ontstaat een litteken door acne?

Een litteken door acne ontstaat wanneer de buitenste huidlaag beschadigt en de huidlagen daaronder ook niet meer goed werken. Hierdoor herstelt de huid niet meer naar de oorspronkelijke staat. De wond wordt dan vervangen door littekenweefsel. Dit weefsel bestaat uit collageenvezels.

Vaak hebben littekens een andere kleur dan de normale huid. Dit kan zowel lichter als donkerder zijn. Er zijn verschillende soorten littekens door acne, te weten:

 • Atrofische littekens: dit is bij acne het meest voorkomende soort litteken. Het wordt ook wel een ingezonken litteken genoemd. Tijdens het herstellen van de wond is er te weinig huid aangemaakt. Hierdoor ontstaat er een putje of inzakking in de huid.
 • Hypertrofische littekens: tijdens het herstel van een wond is er te veel littekenweefsel aangemaakt. Hypertrofische littekens zijn dikker en steken boven de huid uit. Het littekenweefsel heeft niet dezelfde structuur als gezond weefsel. Het litteken kan na verloop van tijd kleiner worden.
 • Keloïdale littekens: keloïdale littekens komen zelden voor bij acne. Ook bij keloïdale littekens is er te veel littekenweefsel aangemaakt. Dit zijn abnormaal vergrote littekens die een grotere omvang hebben dan de oorspronkelijke bult.

Acne littekens behandelen

Acne littekens kunnen het lichaam of gezicht ontsieren en kan leiden tot onzekerheid. Gelukkig zijn er verschillende behandelmethoden om acne en littekens te verminderen of te vervagen. Dorien.nl maakt gebruik van de allernieuwste apparatuur en behandelmethoden om acne en littekens te verminderen of zelfs te verwijderen. Zo worden de Beautytec Sim, de Harmony XL en microdermabrasie gebruikt voor het verminderen van littekens. Wij stellen voor u een persoonlijk behandelplan op met een behandeling die gericht is op het verminderen van uw littekens.

Wilt u uw acne littekens behandelen? Neem dan contact op voor een consult.

Beauty By Dorien acne crème

Onze eigen huidverbeteringslijn Beauty By Dorien bestaat uit een zeer volledige aanbod van verzorginsproducten.

De diverse producten hebben een verstevigende werking op de huid en hydrateren de huid van binnenuit. Ze gaan de strijd aan met verschillende ouderdomskenmerken. Denk hierbij aan rimpels en pigmentvlekken. Een tweetal producten zijn specifiek voor de huid met acne.

Anti Spot Perfector

Anti Spot Perfector uit de lijn van Dorien.nl is een egaliserende gezichtscrème voor vlekjes, oneffenheden en littekens die zijn ontstaan door acne. Deze gezichtscrème maakt littekens en oneffenheden egaler. De ontstekingsremmende werking reduceert daarnaast littekens en laat andere bultjes ook verdwijnen. U behandelt de plekjes die u wilt aanpakken door de gewenste hoeveelheid met een schone vinger over de plekjes te smeren.

Anti Spot Perfector

De Anti Spot Perfector zorgt ook nog voor dat:

 • puistjes en mee-eters sneller genezen;
 • de onzuivere huid tot rust komt;
 • acne minder snel terugkomt.

Acne Solution

De Acne Solution is ideaal voor het behandelen van acne. Acne Solution is een anti-acne crème die bestaande acne bestrijdt en nieuwe acne voorkomt. De crème beschikt over een vijfvoudige werking:

 • het vermindert de talgproductie;
 • ruimt dode huidcellen op;
 • voorkomt verstopte poriën;
 • is ontstekingsremmend;
 • verzacht de huid.
Acne Solution

Acne kan zorgen voor roodheid en onrust in de huid. De ontstekingsremmende crème vermindert deze klachten en zorgt voor een frisse en gezonde uitstraling. De crème is zorgvuldig getest op de werking en eigenschappen van de werkstoffen. De werkstoffen in de Acne Solution zijn bij normaal gebruik risicovrij en hebben gegarandeerd effect.

Alle producten van Beauty By Dorien zijn verkrijgbaar in ons anti-ageing instituut in Druten en in onze webshop dorienshop.nl

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief